Wydarzenia_szkolne
Warsztaty kulinarne w klasie IIc
22 lutego w ramach doradztwa zawodowego odbyły się warsztaty kulinarne, które przeprowadziła mama Jasia, ucznia tej klasy. Pani Dominika opowiedziała dzieciom o pracy kucharki. Następnie uczniowie pod czujnym okiem szefa kuchni zagniatali ciasto, wałkowali je i zrobili makaron. Samodzielnie komponowali sobie posiłek z własnoręcznie wykonanym makaronem w roli głównej. Był to czekoladowy makaron z twarożkiem i owocami. Wszyscy byli zadowoleni ze swojej pracy i ze smakiem zjedli posiłek. Zgodnie stwierdzili, że praca kucharza daje dużo satysfakcji, ale nie jest łatwa. Zapamiętali słowa przekazane przez panią Dominikę, że potrawa gotowana z sercem jest smaczniejsza. Dziękujemy pani Dominice Klimaszewskiej za ciekawą lekcję gotowania.
opublikowano: 2024-02-26, © Zespół Szkolno-Przedszkolny w Reszlu,
ostatnie artykuły z tego działu:
- Sprawozdanie z realizacji zajęć w ramach projektu Lekcja o Funduszach Europejskich IX
- SPOTKANIE KLAS ÓSMYCH W RAMACH KAMPANII BIAŁA WSTĄŻKA
- ANTYBIOTYKI I ANTYBIOTYKOOPORNOŚĆ
- Athletics Challenge 2025 w ZS-P w Reszlu
- XV ŚWIATOWY DZIEŃ TABLICZKI MNOŻENIA W KLASACH IV-VIII
- Sprawozdanie z realizacji projektu Higiena Cyfrowa
- Zajęcia edukacyjne z orientacji zawodowej klasie 3b
- Konkurs biblioteczny
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości w klasach IV-VIII
- Sukces Aleksandry Dmowskiej
- dalej...











