Wydarzenia_szkolne
Warsztaty kulinarne w klasie IIc
22 lutego w ramach doradztwa zawodowego odbyły się warsztaty kulinarne, które przeprowadziła mama Jasia, ucznia tej klasy. Pani Dominika opowiedziała dzieciom o pracy kucharki. Następnie uczniowie pod czujnym okiem szefa kuchni zagniatali ciasto, wałkowali je i zrobili makaron. Samodzielnie komponowali sobie posiłek z własnoręcznie wykonanym makaronem w roli głównej. Był to czekoladowy makaron z twarożkiem i owocami. Wszyscy byli zadowoleni ze swojej pracy i ze smakiem zjedli posiłek. Zgodnie stwierdzili, że praca kucharza daje dużo satysfakcji, ale nie jest łatwa. Zapamiętali słowa przekazane przez panią Dominikę, że potrawa gotowana z sercem jest smaczniejsza. Dziękujemy pani Dominice Klimaszewskiej za ciekawą lekcję gotowania.
opublikowano: 2024-02-26, © Zespół Szkolno-Przedszkolny w Reszlu,
ostatnie artykuły z tego działu:
- ATHLETICS CHALLENGE Z UDZIAŁEM MISTARZA OLIMPIJSKIEGO KAROLA ZALEWSKIEGO
- Projektowe warsztaty plastyczne
- Klasa 3a w Gospodarstwie Agroturystycznym Pod Dwiema Tęczami w Łabędziewie
- Kolejny sukces Oli Dmowskiej z klasy VII b
- XXIV DZIEŃ PAPIESKI
- Pierwsze miejsce w finale piłki nożnej dziewcząt „Z Orlika na Stadion”
- SPOTKANIE Z MUZYKĄ
- Dzień edukacji Narodowej w klasach I-III
- Dzień Edukacji Narodowej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Reszlu
- Zajęcia plastyczne w plenerze
- dalej...